Ukvarjanje s posledicami podnebnih sprememb mora postati naša realnost in WWF nas na to opominja tudi letos z organizacijo desete, jubilejne Ure za Zemljo.

Iz Svetovne organizacije za varstvo narave (WWF) pozivajo vsa mesta, da se vključijo v to akcijo in v soboto, 25. marca, med 20:30 in 21:30 izključijo javno in dekorativno razsvetljavo, ki osvetljuje glavne znamenitosti mesta ali mestne trge.

Globalna akcija Ura za Zemljo, v svetu znana kot Earth Hour, se bo letos obeležila na vseh šestih celinah. WWF je prepričan, da bo letos sodelovalo še več držav kot lani, ko jih je bilo 178. V Sloveniji se je v temo pogreznilo 27 občin in mest.

Od leta 2007 je Earth Hour mobiliziral številna podjetja, organizacije, vlade in na stotine milijonov ljudi v več kot 7.000 mestih. WWF od začetka izvajanja te akcije spodbuja posameznike, da delujejo na področju podnebnih sprememb. Ena ura, ki jo preživimo v temi, naj služi kot opomin, da moramo zagotoviti trajnostno prihodnost našega planeta.

Najbolj znane svetovne znamenitosti se bodo znova pogreznile v temo zadnjo soboto v marcu. WWF upa, da se bodo Eifflovem stolpu, rimskemu Koloseju in londonskemu Big Benu 25. marca od 20:30 do 21:30 pridružile tudi največje slovenske znamenitosti: Ljubljanski grad, Stari grad v Celju, velenjski grad, cerkev Sv. Marije na blejskem otočku in piransko obzidje.

Uradni video za Earth Hour 2017 najdete tukaj.