COVID-19 nas opominja, kako pomembno je čezmejno, medsektorsko in medgeneracijsko sodelovanje za premostitev svetovnih izzivov. Združeni narodi pomagajo ljudem in državam po svetu v boju proti pandemiji koronavirusa.

Združeni narodi letos obeležujejo svojo 75. obletnico, zato v ta namen zbirajo misli ljudi po svetu o globalnem sodelovanju in prihodnosti, ki si jo želijo. Vsak se lahko pridruži virtualni globalni razpravi s tem, da sodeluje v spletni enominutni anketi in tako izrazi svoje mnenje.

Združeni narodi poslušajo.

Mnenja in ideje, ki bodo zbrane v raziskavi, skupaj z drugimi informacijami, bodo deljene z državami članicami Združenih narodov in voditelji po vsem svetu. Cilj je spodbuditi globalno razpravo in ukrepe za boljšo prihodnost.

Vsem mladim po svetu sporočamo, da je to vaš svet in vaša prihodnost. Nikoli niste premladi, da izrazite svoje mnenje!

Minutna anketa UN75 je na voljo v slovenščini, angleščini in 43 drugih jezikih:
– slovenščina: https://un75.online/?lang=slv 
– angleščina: https://un75.online  

Več informacij o kampanji UN75 najdete na: www.un.org/un75 

Združeni narodi (ZN) bodo močno okrepili svoja prizadevanja za okrepitev učinkovitega globalnega sodelovanja, hkrati pa se bodo prilagodili omejitvam trenutne situacije:
– informacije ZN o koronavirusu iz vidika globalne zdravstvene krize:  https://www.un.org/en/coronavirus;
– aktualne informacije o koronavirusu od Svetovne zdravstvene organizacije: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019.

Več o delu ZN lahko najdete na naslednji bližnjici, kot tudi ustrezne učne vire v slovenščini: http://www.unis.unvienna.org/unis/sl/resources/teaching_resources.html.

Tovrstne informacije lahko najdete tudi v angleščini: http://www.unis.unvienna.org/unis/en/resources/teaching_resources.html  

* *** *
Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Irene Hoeglinger-Neiva
Informacijska služba ZN na Dunaju
Mobilna št.: (+43-699) 1459-4448
E-pošta: irene.hoeglinger-neiva[at]un.org  

Prispevek je objavljen v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

Logo MRS
LOGO BARVNI RGB_belo ozadje_TRAJNOSTNO_LOKALNO_GLOBALNO
logo_Sloga1