Predstavljamo drugi projekt, ki ga financira Bridge 47, in sicer projekt Društva za Združene narode za (UNA) Bolgarijo z imenom “SDGs Power to Empower Youth Action”.

UNA Bolgarija močno verjame, da bi morali mladi v celoti in aktivno sodelovati pri soustvarjanju lastne sedanjosti in prihodnosti s predlaganjem rešitev, spodbujanjem družbenega napredka in navdihovanjem za politične spremembe. Statistika v Bolgariji namreč kaže, da je bilo v letu 2018 v Bolgariji skoraj 320 tisoč mladih med 15 in 19 let. Ti vplivajo na razmišljanje in oblikovanje prihodnosti, zato je zdaj pravi čas, da gradijo vrednote in navade, pomembne za prihodnost.

Zato so razvili projekt, ki pri učencih in učiteljih razvija veščine spremljanja in ocenjevanja uresničevanja ciljev trajnostnega razvoja (CTR) v izobraževalnih vsebinah in praksah delovanja, in na takšen način prispevati k zbiranju dobrih praks in pripravi novih. Projektna metodologija ustvarja prostor, kjer se udeleženci učijo z delom, delijo dobre prakse in ocenjujejo uresničevanje CTR v svojem šolskem okolju.

Celoten opis projekta in aktivnosti na povezavi.

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. podpira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, koordinira pa ga SLOGA, nacionalna platforma za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.
Vsebina prispevka ne predstavlja uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.

TLG,SLOGA MRS