Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo RS bo v uradno delegacijo Republike Slovenije na Podnebni konferenci COP29, ki bo potekala od 11. do 22. novembra 2024 v Bakuju, v Azerbajdžanu, vključilo tudi dva predstavnika nevladnih organizacij, ki delujejo na področju varstva okolja in podnebnih sprememb.

Predstavnika NVO bosta na Podnebni konferenci zastopala svoja lastna stališča in bosta vsebinsko neodvisna od pogajalske ekipe. Poleg zasledovanja pogajanj bosta sodelovala tudi na vzporednem programu konference, npr. na okroglih mizah in pri drugih aktivnostih, ki jih organizirajo različni deležniki. Ministrstvo bo predstavnikom sofinanciralo stroške (letalske karte, namestitev) v višini 80 odstotkov. 

Prijavni obrazec se nahaja TUKAJ.

V primeru, da bo število prijav preseglo število prostih mest, bo organiziran  sestanek, na katerem se bo skupaj z zainteresiranimi izbrali dva najprimernejša udeleženca. Če dogovor ne bo mogoč, bodo o udeležencih glasovali prijavljeni kandidati. Sestanek bo predvidoma 14. junija ob 10. uri prek video povezave.

Prijave pošljite po elektronski pošti na: nvo.predstavniki@cnvos.si

ROK ZA PRIJAVO: 12. junij 2024 do 15. ure.

Za dodatne informacije o prijavi so vam na voljo na telefonu 01/542 14 22 ali po elektronski pošti misa.korosec@cnvos.si.

Vir: CNVOS