Humanitas tudi letos razpisuje natečaj »Onkraj mehurčka«: natečaj za naj učiteljico oziroma učitelja globalnega učenja 2023.

Vabijo nevladne organizacije (NVO) in izobraževalne institucije, ki delujejo na področjih globalnega učenja (npr. medkulturni dialog, človekove pravice, trajnostni razvoj, podnebne spremembe, enakost spolov, migracije, globalizacija, pravična trgovina, antidiskriminacija, varovanje narave ipd.), da za prejem nagrade predlagajo učiteljice in učitelje, ki po njihovem mnenju pomembno prispevajo k vključevanju globalnega učenja v formalno poučevanje mladih.

Vsaka NVO lahko predlaga do 3 učitelje oz. učiteljice, ki si po njihovem mnenju zaslužijo prav posebno pohvalo za svoj prispevek na področju globalnega učenja.

Po izboru natečajne komisije bodo tokrat nagrado podelili trem najbolje uvrščenim kandidatom oz. kandidatkam: 1. mesto: 600 eur, 2. mesto: 500 eur; 3. mesto: 400 eur, vključno z enoletno članarino za Humanitasov Klub učiteljic in učiteljev globalnega učenja.

Nagrada je namenjena kot spodbuda in podpora pri nadaljnjem delu na področju globalnega učenja, podelili pa jo bodo na Humanitasovi nacionalni konferenci globalnega učenja, ki bo potekala 8. novembra v Ljubljani.

Rok za prijavo kandidatov in kandidatk je 15. oktober 2023, podrobne informacije o natečaju in navodila za prijavo kandidatov oz. kandidatk pa so na voljo v objavi na njihovi spletni strani in na Humanitasovem Facebooku.

Za morebitna dodatna pojasnila so vam na voljo tudi preko e-pošte alma@humanitas.si (s pripisom NATEČAJ GU 2023).