December nosi čudoviti vonj po objemih in nasmehih. Po toplih pogledih in miru. A ne za vse. Nekaterim lahko zapiha z mrzlo mislijo in bridko izkušnjo. Zato si na Zvezi prijateljev mladine Slovenije v tem času še posebej želimo ene stvari – da bi si kot ljudje znali prisluhniti in pomagati. Pomagati predvsem pri občutku, da ljudje niso sami. Z mnogimi akcijami, katerim skupno ime bo »Eno srce – osreči oba, tistega, ki prejme in tistega, ki da«, se bomo v mesecu decembru trudili, da bo čim več posameznikov, otrok in družin bilo s toplino v srcu. Ena izmed takih akcij, ki prispeva finančna sredstva v socialno-humanitarni sklad »Eno srce«, so dobrodelni koledarji in voščilnice. Izkupiček od prodaje gre v celoti v socialno-humanitarni sklad »Eno srce«.

Čarobni koledar in praznične voščilnice Zveze prijateljev mladine Slovenije

Vsak mesec posebej prinaša prav posebno toplino in pravljičnost, ki vas bo popeljala v svet srčnosti, dobrote, navihanosti in radovednosti. Kot brezskrbno otroštvo. Koledar Zveze prijateljev mladine Slovenije je obogaten s pomembnimi obeležji, ki se navezujejo na naše delo in poslanstvo (Mednarodni dan otrok v medijih, Mednarodni dan knjig za otroke, Mednarodni dan družin, Svetovni dan boja proti otroškemu delu …) z našimi programi in projekti (Otroški parlamenti, Teden otroka, Evropa v šoli …), z aktivnostmi Društva Bralna značka (Začetek Nacionalnega meseca skupnega branja, Dan zlatih knjig …) ter datumi, ki so vezani na šolsko leto (Zimske počitnice, informativni dan za vpis v srednje šole, Pouka prost dan …).

Praznične voščilnice krasita naša junaka – Zarja in Luka ter dedek Mraz. Ali ste vedeli, da je Zveza prijateljev mladine Slovenije kot glavni organizator s svojo vizijo o dedku Mrazu ogromno doprinesla k celostni podobi tega lika in same prireditve obiska dedka Mraza? Dedek Mraz se je na Slovenskem prvič pojavil leta 1948 v sklopu praznovanja novoletne jelke. Organizacijo njegovega prihoda pa je leta 1953 prevzela Zveza prijateljev mladine Slovenije in z njo še vedno nadaljuje. Zunanji videz slovenskega dedka Mraza si je zamislil akademski slikar Maksim Gaspari. Upodobil ga je z danes značilnim kožuhom, košem daril in polhovko na glavi. Zveza prijateljev mladine Slovenije je leta 1952 izdala tri razglednice s to podobo. Ta je postala standard za njegov videz. Danes je zunanji videz dedka Mraza po Gaspariju močno zasidran v naši zavesti kot edini ‘pravi’. Obdarovanje je pomemben del prireditve prihoda dedka Mraza, vendar pa je Zveza prijateljev mladine Slovenije vse od začetka poudarjala, naj ne bo v ospredju. Otroci naj ob prihodu dedka Mraza doživljajo predvsem pravljičnost tega trenutka.

Hvala vsem za nakup!

Cena koledarja je 8,80 € z vključenim DDV brez poštnine. Za naročila kliknite tukaj.

Cena kompleta voščilnic (5 kosov) je 5,90€, z vključenim DDV, brez poštnine. Za naročilo kliknite tukaj.

Vir: ZPMS