Svetovna zveza društev za Združene narode (WFUNA) v sodelovanju z Inštitutom Združenih narodov za usposabljanje in raziskave (UNITAR) in južnokorejsko Univerzo Kyung Hee začenja magistrski študij s področja Združenih narodov (ZN) in ohranjanja miru ter dodiplomski študij s področja mirovnega menedžmenta.

Magistrski študij s področja ZN in ohranjanja miru (United Nations and the Art of Peace – UN Peace major) se osredotoča na preučevanje procesov vzpostavljanja, ohranjanja ter izgradnje miru. Cilj študija je študentom omogočiti neposreden vpogled v delovanje ZN in le-te podrobno seznaniti s področjem ohranjanja miru. Program poteka z uglednimi akademskimi strokovnjaki in študentom ponuja pridobitev vseh potrebnih veščin za analiziranje ter razumevanje procesov ohranjanja miru.  Rok za prijavo je 15. julij 2018.

Diploma s področja mirovnega menedžmenta (Diploma in Peace Management) se osredotoča na različne tehnične in mehke veščine, ki jih potrebuje osebje, ki dela v konfliktnih in post-konfliktnih območjih, da se lahko spopada z vsakodnevnimi izzivi na teh območjih. Program daje bistven poudarek na teme kot so samoupravljanje, pogajanja ter mediacija in tako omogoča interaktiven in multidisciplinaren pristop k upravljanju miru. Cilj programa je, da študentje razvijejo znanje ter veščine na področju mirovnega menedžmenta. Rok za prijavo je 15. avgust 2018.

Več informacij o obeh programih je na voljo na http://onlinelearning.unitar.org/un-peace/  (magistrski študij) in http://onlinelearning.unitar.org/diploma-in-peace-management/ (diploma).