Vsakoletni filmski festival o človekovih pravicah this human world bo v znamenju mladinskega natečaja kratkih filmov 2019. Potekal bo pod okriljem Informacijske službe Združenih narodov (UNIS) na Dunaju in Agencije Združenih narodov za begunce (UNHCR) v Avstriji ter v sodelovanju s šolami v Avstriji, Madžarski, Slovaški in Sloveniji. 

Natečaj je odprt za otroke in mladostnike stare med 10 in 20 let. Kratke filme lahko ustvarjajo in oddajo tako posamezniki kot skupine. Dolžina filma ne sme presegati tri (3) minute. Filmi se lahko posnamejo z vsemi razpoložljivimi sredstvi, ki so mladim na voljo. Uporabi se lahko vse vrste video kamer, pa tudi fotoaparat ali mobilni telefon. Predloži se lahko vse filmske zvrsti.

Prijavo na natečaj (namera o sodelovanju) je potrebno poslati na e-poštni naslov schulfilmprojekt@thishumanworld.com, in sicer do 21. junija 2019.

Vse prispevke je potrebno predložiti do 8. novembra 2019.  

Več podrobnosti o natečaju najdete v tukaj

 

Prispevek je objavljen v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

Logo MRSLOGO BARVNI RGB_belo ozadje_TRAJNOSTNO_LOKALNO_GLOBALNOlogo_Sloga1