Združeni narodi organizirajo 67. konferenco ZN za nevladne organizacije  (UN DPI/NGO Conference), ki bo potekala od srede, 22. avgusta, do četrtka, 23. avgusta 2018, in sicer na sedežu ZN v New Yorku.

Tema letošnje konference bo »Mi, ljudstva … s skupnimi močmi do globalnih rešitev za globalne izzive« (We the Peoples… Together Finding Global Solutions for Global Problems), osredotočala pa se bo na multilateralizem, reformo razvojnega sistema ZN in nova partnerstva za doseganje ciljev trajnostnega razvoja. Kratek opis konference lahko najdete na spletni strani konference v vseh šestih uradnih jezikih ZN.

Prijave so odrte za vse, prednost pa imajo predstavniki nevladnih organizacij, ki so povezane z Oddelkom ZN za javno informiranje (DPI).

Registracija je odprta do 12. avgusta 2018, in sicer preko povezave https://reg.unog.ch/event/25239/registration/. Za prijavo je potrebno ustvariti lasten profil. Prijave bo pregledala komisija in ovrednotila ustreznost. Izbrani kandidati bodo prejeli potrditev izbora.

Vprašanja glede konference lahko naslovite na undpingo@un.org.