Plan B za Slovenijo vabi na predavanje Okolje in človekove pravice in pogovor s posebnim poročevalcem Združenih narodov za človekove pravice in okolje, Davidom R. Boydom, ki bo 29. septembra 2022, od 9. do 11. ure v Okoljskem centru, Trubarjeva 50, Ljubljana.

David R. Boyd, ki prihaja na uradni obisk v Slovenijo med 28. 9. in 6. 10. 2022, se bo srečal z nevladnimi organizacijami in jim med drugim predstavil pomen povezanosti varstva okolja s človekovimi pravicami, njegove dosedanje ugotovitve ter mednarodne instrumente, ki se jih lahko poslužujejo nevladne organizacije za varstvo pravice do zdravega življenjskega okolja.

Uvodni predstavitvi bo sledil pogovor o aktualni okoljski problematiki v Sloveniji, kar bo posebni poročevalec vključil tudi v svoje poročilo, ki ga bo javno predstavil pred odhodom iz Slovenije.

Dogodek bo potekal v angleščini, zagotovljeno pa bo prevajanje.

Več informacij najdete v vabilu (.pdf).

Prijave so obvezne! Zaradi čim bolj organiziranega pogovora je zaželeno, da morebitna vprašanja pošljete že vnaprej v prijavnem obrazcu. Število mest je zaradi prostora omejeno, zato se lahko za vsako organizacijo prijavi le po en predstavnik.

Vir: CNVOS