Kdaj: 8. NOVEMBER 2023, 9.00-14.30

Kje: DVORANA DIJAŠKEGA DOMA TABOR, KOTNIKOVA 4, LJUBLJANA

V sredo, 8. novembra 2023, bo potekala 8. nacionalna konferenca globalnega učenja na temo »Podnebne migracije«. Konferenca bo raziskala kompleksno povezavo med podnebnimi spremembami in migracijami ter njihovo vpetost v družbena, politična in ekonomska razmerja.

Namen dogodka je spodbuditi razumevanje in razvijanje informiranih ter celovitih odzivov na te izzive. Poudarek bo na izobraževalnih strategijah, ki bodo temo približale tudi mladim.

Otvoritev konference bo potekala v slovenskem jeziku, z možnostjo tolmačenja v angleški jezik. Glavno uvodno predavanje bo izvedla dr. Sarah Walker, ki bo osvetlila povezavo med podnebno krizo in migracijami. Vzporedno bodo potekale delavnice, med drugim bo dr. Sarah Walker vodila delavnico o preoblikovanju podnebne (ne)mobilnosti, medtem ko bosta Melinda Tamás in Angelika Derfler vodili delavnico o različnih pogledih na podnebno pravičnost. Prikazali bosta tudi globalne posledice podnebne krize. Forum za enakopraven razvoj bo predstavil interaktivno igro z razvojnimi kartami o podnebnih migracijah.

Na koncu bo potekala predstavitev nagrajenca ali nagrajenke za ‘Naj učitelja_ico globalnega učenja 2023’. Udeležence spodbujajo k uporabi trajnostnih prevoznih sredstev, kot so kolesa, mestni avtobusi ali vlaki, vendar bodo na voljo tudi parkirna mesta za avtomobile v bližini prizorišča dogodka.

Konferenca predstavlja pomembno priložnost za izobraževalce, mladinske delavce in nevladne organizacije, da se seznanijo z izzivi podnebnih migracij ter razvijejo ustrezne odzive na to tematiko.

Za dodatne informacije o konferenci in registracijo so na voljo preko:

  • e-pošte: karmen@humanitas.si;
  • tel. št.: (01) 430 03 43.

Število mest je omejeno, zato je priporočljiva čimprejšnja prijava. Udeležba je brezplačna, prijave sprejemajo TUKAJ.

Več o programu najdete TUKAJ.