Delimo pobudo dveh sester, ki sta ustanovili nevladno organizacijo z namenom čiščenja vodnih poti in spodbujanja prepovedi plastičnih vrečk. V gibanje “Papa plastične vrečke!” se lahko vključijo tudi učenci.

Bye Bye Plastic Bags – BBPG (slovensko “papa plastične vrečke”) je mladinska nevladna organizacija, ki nasprotuje uporabi plastičnih vrečk. Njihova vizija je svet osvobojen plastičnih vrečk in svet opolnomočene mladine. Ker se problema ne da rešiti, če se ga ljudje ne zavedajo, se njihove aktivnosti vrtijo okoli ozaveščanja in izobraževanja o škodljivih vplivih, ki jih ima plastika na naše okolje, živali in zdravje, ter o tem, kako postati del rešitve.

Učencem tudi nudijo priložnost, da lahko začnejo lastna lokalna poglavja za podporo gibanja “Papa plastične vrečke!”. Več o gibanju in o tem, kako se mu lahko pridružite, preberite tukaj.

Če se še odločate o tovrstnih akcijah, vas mogoče prepriča pogovor z ustanoviteljicama.

 

Prispevek je objavljen v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

Logo MRSLOGO BARVNI RGB_belo ozadje_TRAJNOSTNO_LOKALNO_GLOBALNOlogo_Sloga1