Enakopravnost plačila med spoloma se zdi utopična tema, vsako leto privlečena na dan le ob 8. marcu, a na Islandiji že eno leto velja stroga zakonodaja, ki želi to anomalijo odpraviti do 2020.

Država med ognjem in ledom je 1. januarja lani začela izvajati t. i. islandski standard enotnega plačila (ang. Equal Pay Standard), h kateremu so se morala podjetja in vladne agencije, ki zaposlujejo najmanj 25 ljudi, zavezati s posebnim vladnim certifikatom. Če ga ne dobijo, jih država oglobi.

Standard enotnega plačila je skupek pravil in regulacij, s katerimi se ugotovi neenakost plač znotraj določenega podjetja. Standard je podjetjem zagotovilo za preverjanje, ali svoje zaposlene plačuje enako. Sledi revizija, ki znova preveri usklajenost s standardom. Ko podjetje uspešno prestane revizijo, pridobi certifikat, da svoje zaposlene res plačuje enako,” je za MMC pojasnila izvršna direktorica Islandskega združenja za pravice žensk (Icelandic Women’s Rights Association) Brynhildur Heiðar-og Ómarsdóttir, ki se že več let bojuje za odpravo neenakosti med spoloma na Islandiji.

Certifikat je treba pridobiti na tri leta

Omenjeni postopek morajo podjetja ponoviti vsake tri leta. Če certifikata ne dobijo v tem roku, jih lahko država oglobi za čas do dejanske pridobitve certifikata, kar znaša do 367evrov na dan (50.000 islandskih kron).

Zakon je imel v tej oddaljeni otoški evropski državi z nekaj več kot 300.000 prebivalci podporo tako desnosredinske vlade kot opozicije v parlamentu, v katerem je skoraj polovica poslank. Vlada države z najstarejšo parlamentarno demokracijo tako namerava neenakost plačil med spoloma odpraviti do leta 2020.

Tovrsten ukrep Islandije ne preseneča, saj je ta država znana po svoji revolucionarni drži na področju zagotavljanja enakosti,” nam pove Melanie Seier Larsen, partnerka in izvršna direktorica v Boston Consulting Group ter predsednica Sekcije managerk pri Združenju Manager.

Vir: RTV Slovenija