V sklopu Tedna globalnega učenja 22. novembra 2018 se že četrto leto zapored organizira nacionalna konferenca globalnega učenja. Letos se bo pridružil gost iz Velike Britanije, profesor in strokovnjak na področju globalnega učenja, dr. Momodou Sallah.
Letošnja konferenca je hkrati tudi multiplikativni dogodek projekta strateškega partnerstva Globalno učenje Agora društva Humanitas, ki je v dobrem letu in pol prispeval k razvoju metod uličnega dela, neformalnega in globalnega učenja.
Organizatorji sporočajo, da se bo skupaj raziskoval, kam vse seže pristop in potencial globalnega učenja ter pod kakšnimi pogoji. Kako odpirati prostor za kritičen razmislek in zavedanje o soodgovornosti za globalne izzive na različnih ravneh delovanja in v različnih prostorih bivanja.
Udeležba na konferenci je brezplačna, prijave pa se sprejemajo preko spletnega obrazca do 15. 11. 2018.
Primarna ciljna skupina konference so zdajšnji/e in bodoči/e pedagoški/e delavci/ke, mladinski delavci/ke, izobraževalci/ke odraslih, predstavniki/ce pristojnih ministrstev ter predstavniki/ce nevladnih organizacij, ki delujejo na področju globalnega učenja.Podrobnejši program konference najdete v VABILU.
Za dodatne informacije pišite na: tina@humanitas.si ali pokličite na.: (01) 430 03 43.

Prispevek je objavljen v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

Logo MRSLOGO BARVNI RGB_belo ozadje_TRAJNOSTNO_LOKALNO_GLOBALNOlogo_Sloga1