Pri Zavezništvu civilizacij (UNAOC) so odprli Fellowship Program 2017 za kandidate iz Evrope in Severne Amerike (EUNA) ter Bližnjega vzhoda in Severne Afrike (MENA), rojene med 1. januarjem 1982 in 31. decembrom 1992. Povabilo k oddaji prijave je odprto do 21. maja 2017.

Tema letošnjega programa je »Vloga civilne družbe in medijev v boju proti nestrpnosti in spodbujanje vključenosti«. Kandidati morajo v prijavi dokazati velik interes na področju medkulturnega dialoga in strokovne dosežke na področju medijev in/ali civilne družbe.

Cilj programa je udeležencem zagotoviti interakcije s številnimi lokalnimi akterji in partnerji ter na ta način neposredno izpostavljenost kulturni raznolikosti. V vsaki obiskani državi bodo udeleženci pridobili ključna orodja, ki jim bodo pomagala pri razumevanju kulture, politike, družbe, religije in medijev gostujoče države.

Kriteriji za upravičenost prijave, način in potek vrednotenja in izbire, navodila za prijavo ter prijavnica so na voljo na povezavi: https://fellowship.unaoc.org/apply/