Zavezništvo civilizacij (UNAOC) in Mednarodna organizacija za migracije (IOM) vabita mlade do 25. leta, da do 4. junija 2017 predložijo izvirne in ustvarjalne video posnetke s poudarkom na PLURAL + temo migracij: slavljenje različnosti in družbene vključenosti.

Vse prevečkrat svet označuje nestrpnost, kulturne in verske delitve, zato je nadvse pomembno, da so mladi prepoznani kot pomembni glasniki sprememb. PLURAL+ spodbuja mlade pri naslavljanju ključnih izzivov na področju socialnega vključevanja in kohezije, integracije priseljencev, spoštovanja identitete, raznolikosti, človekovih pravic in ksenofobije, tako na lokalni in globalni ravni s pomočjo video produkcije. Mladi, stari do 25 let so vabljeni, da kratke videoposnetke, dolge največ 5 minut pošljejo na PLURAL+ Youth Video Festival.

Vse od leta 2009 mednarodna žirija vsako leto izbere tri nagrajence v vsaki starostni kategoriji (do 12. leta, 13 – 17, 18 – 25). Zmagovalci bodo prejeli 1.000 $ nagrade, povabljeni pa bodo tudi v New York s povrnjenimi potnimi stroški, da predstavijo svoje delo na slovesnosti PLURAL + 2017 Festival Awards in morda tudi na sedežu Združenih narodov v jeseni 2017. Organizatorji obljubljajo tudi druge nagrade in poklicne priložnosti za več kot 20 prispelih videov, ki bodo predstavljeni na nekaterih filmskih in video festivalih, konferencah in dogodkih po svetu.

Poleg treh nagrajencev mednarodne žirije, bo PLURAL+ prvič letos podelil tudi nagrado za preprečevanje ksenofobije “PLURAL+ Award for the Prevention of Xenophobia”. Zmagovalec v tej kategoriji bo prav tako letel v New York in sodeloval na predstavitvi svojega videa na slovesnosti PLURAL + 2017 Festival Awards.

PLURAL+ podpira izražanje mladih skozi različne medijske platforme in distribucijska omrežja, vključno z oddajami, video festivali, konferencami in dogodki po vsem svetu.

Dodatne informacije, vključno s smernicami, pravili in prijavnico, nagrajenimi videi lanskega leta najdete na spletni strani PLURAL + na: pluralplus.unaoc.org.