COVID-19 nas opominja, kako pomembno je čezmejno, medsektorsko in medgeneracijsko sodelovanje za premostitev svetovnih izzivov, s katerimi se soočamo. V svetu dramatičnih sprememb in svetovnih ukrepov za boj proti pandemiji koronavirusa potrebujemo kolektivne ukrepe bolj kot kdajkoli prej.

Oblikujmo našo prihodnost skupaj – izrazite svoje mnenje s kamero.

Letošnji mladinski natečaj kratkih filmov this human world 2020 se bo pridružil največji razpravi o prihodnosti našega planeta, ki so jo leta 2020 sprožili Združeni narodi, da zaznamujejo svojo 75-letnico delovanja (UN75) in ugotovijo, kaj ljudje po svetu menijo o globalnem sodelovanju in prihodnosti, ki si jo želijo.

Otroci in mladostniki iz Avstrije, Madžarske, Slovaške in Slovenije, starih med 10 in 20 let, so vabljeni k ustvarjanju kratkih filmov na temo “Oblikujmo našo prihodnost skupaj” ter tako prikažejo svoje ideje in vizijo prihodnosti, ki si jo želijo.

Vabimo vas k ogledu pogojev sodelovanja v natečaju, ki jih prilagamo tukaj.

Vir: Informacijska služba ZN na Dunaju

Prispevek je objavljen v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

Logo MRS
LOGO BARVNI RGB_belo ozadje_TRAJNOSTNO_LOKALNO_GLOBALNO
logo_Sloga1