Evropski forum Alpbach, kjer se vsako poletje zbere več kot 700 perspektivnih mladih iz več kot 60 držav, bo letos potekal od 16. avgusta do 1. septembra 2017 pod krovnim naslovom ‘Conflict and Cooperation’.

Na forumu bodo mladi skupaj z  pomembnimi gosti iz politike, uspešnimi gospodarstveniki, uglednimi akademiki in drugimi udeleženci razpravljali o perečih aktualnih vprašanjih. Več o forumu je na voljo na spletni strani www.alpbach.org/en/.

Klub Alpbach Senza Confini tudi letos podeljuje štipendije za udeležbo na forumu. Zainteresirani kandidati se s svojim življenjepisom, potrdilom o opravljenih izpitih in s kratkim esejem na temo ‘Conflict and Cooperation’ (max. 1-2 strani) – vse v angleškem jeziku – prijavite do 31. marca 2017 na scholarship[@]senza-confini.com. Več o možnostih štipendiranja in postopku prijave je na voljo na spletni strani kluba www.senza-confini.com.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na Edito Turičnik (edita.turicnik[@]senza-confini.com) ali Vesno Kuralt (vesna.kuralt[@]senza-confini.com).