Filmofilke, filmofili, pozor!

Poziv mladim filmskim entuziastom k soustvarjanju 2. Mednarodnega filmskega festivala za otroke in mlade Film na oko! Iščejo mlade od 14. leta dalje, ki se bodo kot prostovoljci pridružili festivalski ekipi pri izvedbi festivala. Ker je festival namenjen mladim, si želijo, da so prav oni vključeni v dinamično dogajanje.

Kdaj? Čas festivala: 30. 9. – 4. 10. 2016; pomoč je potrebna že prej.

Kje? Ljubljana: Kino Bežigrad, Maribor: Vetrinjski dvor, Ptuj: Mestni Kino Ptuj, Slovenska Bistrica: Kino Slovenska Bistrica, Krško: Kulturni dom Krško, Idrija: Filmsko gledališče Idrija, Velenje: Kino Velenje, Sežana: Kosovelov dom Sežana, Nova Gorica: Kulturni dom Nova Gorica, Škofja Loka: Kino Sora Škofja Loka in Izola: Art Kino Odeon Izola.

Prostovoljci lahko pomagajo v vseh festivalskih sferah, med drugim pri:

  • izvedbi spremljevalnega programa,
  • fotografiranju in snemanju dogodkov,
  • pomoči pri vodenju pogovorov po filmskih projekcijah,
  • promociji festivala,
  • tehnični podpori festivalu in še drugo.

Prijave zbirajo na elektronski naslov petra.meterc@vizo.si, in sicer do 30. 8. 2016. V prijavi na kratko napišite, zakaj bi želeli sodelovati, pri čem in v katerem kraju.

V zameno za sodelovanje ponujajo kopico izkušenj z delom pri filmskem festivalu, ki poteka istočasno kar v 11 krajih po Sloveniji, izobraževanje ter brezplačne oglede festivalskih filmov in drugih dogodkov.

Vir: L’MIT