Teden globalnega učenja je vsakoletni dogodek, ki ga pod okriljem Centra Sever-Jug organizirajo države članice Sveta Evrope že od leta 1999. Med 19. in 25. novembrom 2018 bo v Sloveniji v organizaciji SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, potekal že dvanajsto leto. Letošnja osrednja tema  so cilji trajnostnega razvoja, slogan dogodka pa je “Svet se spreminja. Kaj pa mi?”. Nevladne organizacije, šole, obšolske dejavnosti in druge institucije se vabi k sodelovanju tudi letos!

V različnih krajih bo na to tematiko potekalo več dogodkov, kot so predavanja, delavnice, projekcije filmov, razstave, družboslovni dnevi. Cilji Tedna globalnega učenja so spodbuditi učence, učitelje, ravnatelje in ostalo šolsko osebje, študente ter profesorje, mladinske skupine, raziskovalne institucije, medije, občine, poslance, ministre in druge vladne predstavnike k raziskovanju ter razmišljanju o globalni soodvisnosti, solidarnosti ter globalnem državljanstvu.

Ko se odločite za sodelovanje pri Tednu globalnega učenja, aktivnost prijavite preko spletnega obrazca: https://www.1ka.si/a/186326.

Po prejemu prijave vam bodo organizatorji poslali logotip Tedna globalnega učenja, ciljev trajnostnega razvoja in platforme SLOGA, ki jih lahko uporabljate pri širjenju informacije o vaši dejavnosti v lokalni skupnosti. Platforma SLOGA bo poskrbela za koordinacijo aktivnosti in medijsko obveščanje o celotnem tednu, organizacija posamezne aktivnosti pa je v rokah prijavitelja.

Pri objavah na družbenih omrežjih lahko uporabite ključnike #TGU2018, #GlobalnoUčenje in #GEW18. Po končanih aktivnostih organizatorji prosijo, da jim pošljete novico in fotografije – objavili jih bodo na njihovih spletnih straneh in družbenih omrežjih.

Vse aktivnosti Tedna globalnega učenja 2018 v Sloveniji boste lahko v novembru našli tudi na spletni strani www.tuditi.si/teden-globalnega-ucenja.

Več informacij na patricija.virtic@sloga-platform.org.

PRIJAVE: https://www.1ka.si/a/186326

 

Prispevek je objavljen v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

Logo MRSLOGO BARVNI RGB_belo ozadje_TRAJNOSTNO_LOKALNO_GLOBALNOlogo_Sloga1