Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) je 29. marca 2017 prvič organiziralo srečanje z vsemi izvajalci aktivnih projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči Republike Slovenije, ki jih (so)financira MZZ. Udeležilo se ga je 25 predstavnikov nevladnih organizacij in ustanov.

MZZ je v vlogi nacionalnega koordinatorja za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč Republike Slovenije predstavilo delovanje na tem področju, s poudarkom na politikah in sistemu izvajanja mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči. Na srečanju so predstavniki Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč izvajalcem predstavili področja dela, nove izzive v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči in primere dobrih praks ter si z udeleženci izmenjali mnenja in izkušnje s ciljem učinkovitega in uspešnega medsebojnega sodelovanja tudi v bodoče.

Srečanja so se udeležili predstavniki Centra za evropsko prihodnost, Centra za razvoj financ, ITF Ustanove za krepitev človekove varnosti, Društva za Združene narode za Slovenijo, Humanitarnega društva ADRA Slovenija, Kulturno izobraževalnega društva Pina, Sloge, platforme za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva, Slovenske karitas, Zavoda Izida Vita, Zavoda KROG izobraževanje, razvoj, dobrodelnost in Foruma za enakopravni razvoj.

Vir: MZZ