Inštitut za proučevanje enakosti spolov vljudno vabi na dogodek, ki je posvečen obeleženju svetovnega dneva žensk, z naslovom Neenakost v svetu enakopravnosti, ki ga organizira v sodelovanju s študentskim društvom za mednarodne odnose – Globallis. Dogodek bo potekal v četrtek, 8. marca, od 14. ure naprej na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani (Velika dvorana).

Dogodek je sestavljen iz dveh delov, in sicer interaktivne delavnice Družbeni laboratorij in pa panela oblike fish-bowl, ki se razlikuje od klasične razprave v obliki okrogle mize, saj se imajo udeleženci možnost enakovredno vključiti v diskusijo.

Družbeni laboratorij (14.00–15.00)
V družbenem laboratoriju se bomo na interaktiven način posvetili neenakosti spolov na ravni percepcij posameznika. Delavnico bo vodila prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, vodilna slovenska strokovnjakinja na področju študij spola.

Fish-bowl panel (16.00–17.30)
Na slednjega smo povabili uspešne ženske, ki se udejstvujejo v tradicionalno moških poklicih. Skupaj z njimi bomo naslovili mnoge izzive – usklajevanje družinskega in poklicnega življenja, percepcije žensk na vodilnih položajih, stereotipe in diskriminacijo na delovnem mestu. Panelistke bodo spregovorile tudi o primerih dobrih praks in priložnostih, ki prav tako izhajajo iz njihovih lastnih izkušenj.

Razpravljale bodo:

  • Danica Purg, direktorica in dekanja IEDC – Poslovne šole Bled in predsednica CEEMAN – Mednarodne ustanove za razvoj menedžmenta
  • Divna Brkić Hendrickx, direktorica Kliping d.o.o. in članica častnega razsodišča Združenja Manager
  • Maja Voje, vodja marketinga pri podjetju OriginTrail
  • Jasna Murgel, poslanka v Državnem zboru RS in članica Kluba parlamentark
  • Katja Cimermančič, video produkcija in vsebinski marketing Časnika Finance

Dogodek bo moderirala Nina Pejič, programska direktorica Inštituta za proučevanje enakosti spolov.

Svojo udeležbo na dogodku prosim potrdite do 7. marca na info@ipes-si.org.